להתחברות

פלורליזם ורב תרבותיות

מקורות

רפורמת הקנאביס – מבשורה לרצף כשלים

הרפורמה שמבקשת להסדיר את פעילות הייצור והאספקה של קנאביס רפואי ומוצריו
נכנסה לתוקף לפני כמעט שלושה חודשים, ובסיכום ביניים ניתן לקבוע
כי היא מטלטלת את כלל השחקנים והשותפים בשוק.

המטופלים הגישו בג"ץ כדי לעצור את הרפורמה בעקבות זינוק במחירים ומחסור בתוצרת;
משרד הבריאות מתעקש על פיקוח מחירים ומאיים בעצירת הייצוא –
המקפל פוטנציאל הכנסות של כ־4 מיליארד שקל בשנה לקופת המדינה;
מפעלי הקנאביס מצהירים כי הם יוצאים לקרב על הקיום שלהם –
הם רוצים לבטל את פיקוח המחירים ודורשים להחיל את הייצוא כבר בספטמבר הקרוב,
כפי שנקבע בהחלטת הממשלה; ומגדלות הקנאביס הרפואי הוותיקות,
שנאבקו לגדל ולפעול בישראל – מחפשות את הדרך החוצה, לחו"ל.
הן עדיין הגורם הרלבנטי ביותר בשוק כי כלל המטופלים נמצא אצלן,
כמו גם הידע שנאסף במשך עשור של טיפול בעזרת קנאביס רפואי שנעשה רק דרכן.

להמשך קריאה לחצו כאן

תגובות:

אופירה ז"ק – הרפורמה שמבקשת להסדיר את פעילות הייצור והאספקה של קנאביס רפואי ומוצריו נכנסה לתוקף לפני כמעט שלושה חודשים, ובסיכום ביניים ניתן לקבוע כי היא מטלטלת את כלל השחקנים והשותפים בשוק.

המטופלים הגישו בג"ץ כדי לעצור את הרפורמה בעקבות זינוק במחירים ומחסור בתוצרת; משרד הבריאות מתעקש על פיקוח מחירים ומאיים בעצירת הייצוא – המקפל פוטנציאל הכנסות של כ־4 מיליארד שקל בשנה לקופת המדינה; מפעלי הקנאביס מצהירים כי הם יוצאים לקרב על הקיום שלהם – הם רוצים לבטל את פיקוח המחירים ודורשים להחיל את הייצוא כבר בספטמבר הקרוב, כפי שנקבע בהחלטת הממשלה; ומגדלות הקנאביס הרפואי הוותיקות, שנאבקו לגדל ולפעול בישראל – מחפשות את הדרך החוצה, לחו"ל. הן עדיין הגורם הרלבנטי ביותר בשוק כי כלל המטופלים נמצא אצלן, כמו גם הידע שנאסף במשך עשור של טיפול בעזרת קנאביס רפואי שנעשה רק דרכן.

בקצה השרשרת העסקית מצויים החולים. התעשייה כולה נשענת על מטופלי הקנאביס הרפואי, שהרפורמה הגיעה להסדיר עבורם את שוק הקנאביס הרפואי כך שהתוצרת שיקבלו תהיה מבוקרת יותר, אחידה יותר ויעילה יותר. אלה מצידם אינם מקבלים את הרפורמה בזרועות פתוחות ואף הגישו בג"ץ לעצרה.

דנה בר און, מנכ"לית עמותת מטופלי הקנאביס הרפואי שהגישה את הבג"ץ אמרה ל"כלכליסט" כי "זעקותיהם הנואשות של ארבעה רופאים להצלת חיי מטופלים מהרפורמה הדורסנית, …. הם שמדברים בעד עצמם; לעמותה הגיעו עשרות דיווחים מרופאים ומטופליהם שנפגעו משימוש במוצרי הרפורמה שאינם מתאימים להם, למעלה מארבעת אלפים חולים אחרים שנותרו ללא תרופה כלל בשל מחסור אקוטי במלאי, ומי שכן מצא תרופה שמתאימה לצרכיו – שילם מחיר הנע בין 110 שקל ל־210 שקל לכל עשרה גרם תרופה כשרובנו נוטלים בממוצע לפחות 40 גרם בחודש. אין המדובר ברפורמה רפואית, אלא ברפורמה יצרנית שלמען הממון פוגעת ברגעים אלו ממש בגופם ושלומם של החולים הקשים ביותר במדינת ישראל, ועליה להיעצר לפני שיהיה מאוחר מדיי".

 

סוגיות קשורות

מקורות אחרונים באתר